Departamente

Departamentul de HR  (Human Resources/Resurse Umane) este, după cum ne place nouă să-i spunem, inima organizației. Acesta are grijă ca OSUT-ului să nu-i lipsescă resursa umană, cu ajutorul căreia funcționează. Departamentul de HR este responsabil de recrutarea membrilor, integrarea lor în organizație, întărirea legăturilor dintre oameni şi menţinerea bunei dispoziţii şi a motivaţiei membrilor la cote maxime. Pentru ca OSUT-ul sa răspundă la fiecare acţiune nu doar cu forță, ci și cu entuziasm și energie pozitivă, departamentul de HR organizează ieşiri la evenimente culturale, teambuildinguri, seri de socializare și party-uri. Voluntarii de la HR sunt prezenți în organizarea fiecărui proiect OSUT și susțin ideea că voluntariatul face studenția împlinită.

Departamentul de PR (Public Relations/Relaţii publice): după cum diferența dintre un şoarece obişnuit şi Mickey Mouse este că cel din urmă are un bun PR, membrii acestui departament se folosesc de toate tacticile de comunicare şi marketing pentru a face din OSUT cea mai creativă şi mai cunoscută organizaţie studenţească. Departamentul de PR este vocea întregii organizaţii și răspunde la întrebările: Cum e percepută organizația? Cu cine colaborăm? Ce activitate avem? Cum ne promovăm proiectele și voluntarii? PR-ul deține conturile din social media, creează mesajele ce vor fi transmise în exterior, menține relația cu presa, ține studenții informați și caută permanent noi metode pentru a crește notorietatea organizației.

Departamentul de Imagine aruncă pete de culoare și trage linii, rezultatele acestor acte de creație fiind materialele grafice care dau viață mesajelor transmise de către OSUT, indiferent dacă aceste materiale sunt fizice (standuri de promovare, pancarte, stencils-uri, rame foto, etc.) sau digitale (afișe, bannere, flyere, mape de prezentare, publicații, diplome, bagde-uri, stickere, GIF-uri, animații, brățări, tricouri, cover-uri, watermark-uri, materiale de teasing, etc.). Membrii acestui departament concep content specific organizației prin respectarea manualului de identitate vizuală, susțin celelalte departamente cu materiale grafice necesare lor, realizează fotografii la evenimentele organizației, colaborează cu tipografiile partenere, aranjează spațiile pentru diverse activități și participă la workshop-uri și sesiuni de creație, unde au ocazia să învețe sau să-și îmbunătățiească abilitățile de utilizare a pachetului Adobe Creative (Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Premiere).

Departamentul Social-Educațional-Cercetare (SEC) există pentru a asigura îndeplinirea scopului principal al OSUT: reprezentarea studenților și apărarea drepturilor și intereselor acestora. Membrii departamentului sunt cei care informează studenții de când sunt doar niște boboci „pierduți” prin UVT și până la absolvire, cei care lucrează pentru ca aceștia să aibă parte de burse distribuite într-un mod cât mai corect și să primească tabere gratuite în timpul vacanțelor și cei care se luptă în fiecare an pentru cazări cât mai transparente. Latura educațională a departamentului are ca obiectiv creșterea standardelor tuturor celor implicați în activitatea academică, făcând legătura între ceea ce avem în prezent, ce ar trebui să avem și ce putem face. Totul pornește de la nevoile și așteptările studenților, care mai întâi sunt analizate cu atenție prin cercetări, după care se formulează poziția OSUT în raport cu factorii de decizie din Universitate și se propun măsuri. Dacă nemulțumirile nu sunt rezolvate, se reacționează prin petiții sau acțiuni de protest. În mare, tot ce influențează în vreun fel viața unui student în UVT trece prin filtrul departamentului Social-Educațional-Cercetare.

Departamentul de IT și Logistică are ca obiectiv implementarea soluțiilor software în activitățile cotidiene ale organizației, susținerea unei culturi IT în rândul membrilor, dezvoltarea continuă a site-ului osut.ro și a site-urilor proiectelor organizate de OSUT pentru o mai bună informare a studenților și asigurarea lucrurilor necesare pentru menținerea activităților OSUT la standarde cât mai ridicate. Pentru a ține pasul cu schimbările din domeniul IT, domeniu ce cunoaște o dezvoltare anuală exponențială, în cadrul Departamentului de IT se analizează instrumentele care sunt oferite de tehnologia modernă și care pot fi aplicate pentru eficientizarea lucrului echipei OSUT. Totodată, departamentul de IT și Logistică se asigură de nevoile logistice OSUT, astfel încât acesta să satisfacă necesitățile de funcționare curente ale organizației.

Departamentul de Fundraising se ocupă de managementul şi scrierea proiectelor OSUT și, totodată, de căutarea de potenţiali parteneri și realizarea de acorduri de parteneriat care să ajute la buna funcționare a proiectelor, evenimentelor și activităților pe care OSUT le desfășoară. Acest departament a rezultat din contopirea a două foste departamente OSUT, și anume departamentul de Proiecte și departamentul de Sponsorizări și Parteneriate. Departamentul de Fundraising are în componență membri care pot obține finanţare şi din piatră seacă și care nu lasă nici o linie de finanţare neexploatată. Proiectele OSUT sunt atât cele consacrate, ce se adresează unui grup-țintă mai larg, precum StudentFest sau West Summer University, dar și cele specifice anumitor facultăți, cum ar fi ITFest (destinat în special studenților de la informatică) și Abecedarul Carierei (destinat în special studenților de la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor). Pentru a ține pasul cu schimbările economice, care cunosc o dezvoltare continuă de la an la an, în cadrul departamentului analizăm evoluția pieței și potențialii parteneri pentru atragerea cât mai eficientă a unor resurse financiare, materiale și logistice.