Lecţia de Jurna

Lecţia de Jurna’ este un proiect marca OSUT destinat studenţilor la Jurnalism. Până acum s-au derulat 4 ediţii, ultima având loc în anul 2010.

„Lecţia de Jurna’  + Jurnalismul generator de opinii” a început din necesitatea efectuării stagiului de practică într-o instituţie de presă a tinerilor studenţide la programele de studii Jurnalism și Comunicare și relaţii publice.

 

DESCRIERE PROIECT:

Pentru început au avut loc discuţii în cadrul evenimentului „Jurnalismul generator de opinii” cu oameni din presa locală (televiziune, radio şi presă scrisă), unde au putut participa studenţi și din afara facultăţilor vizate de proiect. Proiectul în sine s-a desfăşurat pe o periodă de 3 săptămâni în care studenţii au vizitat şi au lucrat în mediul ales de ei. Articolele scrise, înregistrate sau filmate serveau drept practică studentului. Pe lângă faptul că studentul reuşeste să trecă peste emoţiile primului contact cu mass-media, el acumulează și experientă profesională încă din primul an de facultate.

 

SCOPUL PROIECTULUI:

Lecţia de Jurna’ are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor la Jurnalism, Comunicare şi relaţii publice şi corelarea cunoştinţelor dobândite de aceştia cu spaţiul media din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *