SportFest

Este mai degrabă o sărbătoare a sporturilor decât un proiect. Până acum s-au derulat 5 ediţii şi este organizat în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Numeroasele activităţi sportive, demonstraţii şi jonglerii cu foc desfăşurate pe parcursul celor 3 zile reușesc sa scoată din rutină campusul universitar, dând posibilitatea studenţilor să fie ei înşişi, să îşi depăşească limitele, să îşi dezvolte numeroase abilităţi, iar la final să fie mândri de reuşită.

SportFest oferă noi oportunităţi de petrecere a timpului liber, promovează spiritul de echipă şi încurajează un mod de viaţă sănătos, bazat pe mişcare, bună dispoziţie, competitivitate şi fair-play.

SportFest își propune crearea obişnuinţei în rândul studenţilor de a participa la evenimente sportive de masă, încadrate generic în sintagma „sportul pentru toţi”.

De asemenea, SportFest are ca scop sprijinirea tinerilor cu deficienţe psiho-motorii în procesul de integrare în societate prin activităţi sportive și, în același timp, educarea tinerei generaţii despre ce înseamnă consumul de droguri, alcool si tutun.

Pe parcursul celor 3 zile de SportFest, studenţi din toată Timişoara se întrec în competiţii de handbal, volei, fotbal şi baschet, desfăşurate pe terenurile Universităţii de Vest şi în sălile Facultăţii de Educaţie Fizică si Sport. De asemenea, în holul Universităţii de Vest  trupele de dans sportiv, gimnastică ritmică, karate, box şi majorete  demonstreaza studenţilor o mică parte din ceea ce înseamnă sportul de performanţă.

Din anul 2010, UNISPORTVEST a devenit succesorul deja cunoscutului eveniment sportiv SPORTFEST, propunându-și creșterea impactului practicării activităților sportive în rândul studenților din Universitatea de Vest din Timișoara.

Facultatea de Educație Fizică și Sport, alături de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), organizează şi în acest an o nouă ediţie a festivalului UNISPORTVEST. Studenților le sunt oferite noi oportunități de petrecere a timpului liber, de dezvoltare a spiritului de echipă și un impuls spre un mod de viață sănătos, bazat pe mișcare, bună dispoziție, competivitate și fair-play.

Mai multe detalii se găsesc la adresa sportfest.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *