Disciplina Educație fizică și sport

În primele două săptămâni ale acestui semestru (18 februarie – 1 martie), studenții se pot înscrie la disciplina Educație Fizică și Sport, alegând sportul pe care îl preferă (sporturile disponibile se regăsesc în orarul anexat la finalul articolului).

Toți studenții care nu studiază la Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) sunt obligați să participe la patru semestre de sport pentru a putea intra în examenul de licență. Aceste 4 semestre sunt gratuite în primii doi ani de studiu, ulterior plătindu-se 15 lei/prezență. Un semestru înseamnă minim 10 prezențe obligatorii.

Înscrierile se fac conform orarului, iar studenții trebuie să prezinte profesorului de sport o adeverință medicală, care atestă că sunt apți pentru efort fizic, eliberată de medicul de familie sau de un medic din policlinica studențească. În cazul în care un student nu este apt, va trebui să se înscrie la disciplina gimnastică medicală pe baza unei adeverințe de la medicul specialist.

Programul policlinicii studențești este împărțit pe facultăți și îl puteți găsi aici: https://osut.ro/orar-cabinet-medical/.

Studenții care nu au nicio prezență sau nu și-au încheiat situația au posibilitatea de a recupera cele 10 prezențe pe parcursul semestrului II. În acest caz, trebuie, de asemenea, să prezinte o adeverință medicală cadrului didactic titular și să menționeze faptul că trebuie să-și recupereze prezențele. După recuperarea celor 10 prezențe, aceștia urmează să ceară cadrului didactic titular care desfășoară activități de recuperare a prezențelor, o cerere pe care o completează și cu care se prezintă la secretariatul facultății, urmând, ulterior, să achite prezențele la casierie (15 lei/prezență).

orar-cg-s2-1819-3-1