Elevii şi studenţii nu mai trebuie să solicite adeverinţe pentru a-şi valida/actualiza calitatea de asigurat

     De astăzi, să fii asigurat este mult mai simplu. Dacă până acum pentru a ți se conferi calitatea de asigurat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), trebuia dusă dovada prin prezența unei adeverințe eliberată de către secretariatul unității de învățământ, acum procedura se va face automat.

    Protocolul care permite acest lucru a fost semnat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCŞ) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Documentul vizează debirocratizarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, printr-un efort comun al celor două instituţii.

     Verificarea şi validarea calităţii de asigurat urmează să fie efectuate de CNAS prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educaţiei şi al accesului la datele din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) pentru elevi, respectiv Registrul Educațional Integrat (REI) pentru studenți.

     Acest protocol care implică eliminarea formalităților se va aplica în primă fază pentru elevi, iar într-o fază anterioară, pentru studenți și masteranzi.

Sursa citată: edu.ro