Servicii e-uvt

Universitatea de Vest din Timișoara pune la dispoziția studenților săi o serie de servicii, menite să faciliteze comunicarea și accesul la informație.

Fiecare student al acestei universități primește, de la începutul primului an de studiu, o adresă de e-mail instituțională, pe care o poate folosi în special în comunicarea cu personalul didactic sau administrativ al universității, dar și cu studenții.
De asemenea, pentru a ne fi mai ușor să ne adresăm unui grup de persoane (studenții dintr-un anumit ciclu de studii, dintr-o anumită facultate sau de la un anumit program de studii), ne sunt puse la dispoziție o serie de liste, ce pot fi accesate aici: https://lists.uvt.ro/.

Cu ajutorul adresei instituționale, studenții pot accesa platforma StudentWeb (https://studentweb.uvt.ro/). Aceasta permite accesul online la situațiile școlare (note, credite) și financiare (datorii, plății și reduceri) ale fiecărui student. Tot prin intermediul acestei platforme se pot plăti și taxe de școlarizare sau de cazare.

O altă platformă pusă la dispoziția studenților (unde autentificarea se face de asemenea pe baza adresei instituționale) este E-learning, care oferă diferite capabilități de vizualizare, colaborare și comunicare. Platforma cuprinde toate disciplinele din planul de învățământ de la formele de învățământ ZI și ID a celor 11 facultăți, unde profesorii au opțiunea de a adăuga materialele didactice, pentru a putea fi accesate oricând de către studenți.
Tot pe această platformă se face înrolarea studenților la secțiunea de verificare a lucrărilor de licență/disertație, dar și o activitate foarte importantă pentru studenți – evaluarea cadrelor didactice. Platforma poate fi accesată prin acest link: https://elearning.e-uvt.ro/, având de asemenea un ghid de utilizare destinat studenților, disponibil aici: https://elearning.e-uvt.ro/pluginfile.php?file=%2F222511%2Fmod_resource%2Fcontent%2F1%2FGhid%20de%20utilizare%20STUDENT.pdf.

Universitatea ne mai oferă posibilitatea de a avea la îndemână adresele de e-mail instituționale și numerele de telefon din cabinetele profesorilor/personalului administrativ. Acestea constituie o bază de date, unde căutarea se poate face în funcție de nume, prenume, număr de telefon interior sau numărul cabinetului și care este disponibilă aici: https://dict.uvt.ro/telefoane-interioare/interioare.php.