Premiu după premiu pentru Festivalul StudentFest

           StudentFest, cel mai mare festival internațional de artă și cultură din S-E Europei, desfășurat anual de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), a readus arta și cultura în atenția comunității, obținând numeroase premii la nivel național și județean pentru eforturile constante de a oferi publicului ocazia de a se manifesta liber prin artă, dar și de a crește interesul tinerilor de a face voluntariat.

          În luna noiembrie, StudentFest a câștigat locul 1 la Secțiunea de Cultură în cadrul Galei Tineretului din România care s-a desfășurat anul acesta la Baia Mare, eveniment ce își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Acest eveniment este inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

          În cadrul celei de-a VIII-a ediții a Galei Proiectelor de și pentru Tineret din județul Timiș, StudentFest a primit nu mai puțin de 3 premii într-o singură seară: Cel mai bun proiect internațional de/pentru tineret din județul Timiș în anul 2018, Cel mai bun proiect de/pentru tineret din județul Timiș, organizat exclusiv de voluntari în anul 2018 și Cel mai bun proiect de/pentru tineret desfășurat în judetul Timiș în anul 2018 în domeniul artă și cultură.
De asemenea, la Gala Națională a Voluntarilor 2018 ce a avut loc ieri la București, festivalul a fost declarat Proiectul de voluntariat al anului în domeniul Artă și Cultură. Gala Națională a Voluntarilor este eveniment de marcă al Federației VOLUM care, de 8 ani, sărbătorește meritele voluntariatului la nivel național, în luna decembrie.
          Festivalul are ca scop principal crearea unui mediu propice pentru ca tinerii artiști să se exprime și să se promoveze continuu, acesta reprezentând o adevărată rampă de lansare de-a lungul anilor; fiecare ediție a festivalului abordează diferite aspecte ale societății. StudentFest a adus în discuție, de-a lungul anilor, prin manifestările sale, condiția artistului în lumea modernă, implicarea civică, dar și problemele vieții cotidiene, construind astfel un dialog multicultural. Evenimentul consacrat de artă și cultură este dedicat tinerilor și urmărește să pună în valoare abilitățile lor, dar și să îi determine să le descopere prin activitățile propuse în cadrul lui.
        Vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook a festivalului, dar și pe www.studentfest.ro.
„Suntem mai mult decât recunoscători pentru tot sprijinul și recunoașterea oferită. Valoarea acestor premii reprezintă un motiv în plus pentru a organiza, împreună cu colaboratorii și partenerii noștri, o nouă ediție a festivalului ce va aduce în prim-plan evenimente prin care să stimulăm consumul de artă și cultură de calitate în cadrul comunității. Totodată, ne dorim ca proiectului să devină o rețea de networking între tineri din toate colțurile țării, dar și din afara granițelor.”Loredana Luțescu, Coordonator General StudentFest 2019